5. mai 2007

VIF + GBK = SANT

Hentet fra: Vålerenga Fotball


VIF og GBK med avtale

Syv av dagens A-spillere i Vålerenga har spilt for klubber i Groruddalen i Oslo. Nå har klubben inngått et formalisert samarbeide med Groruddalen BK.


Avtalen mellom Vålerenga fotball og Groruddalen BK ble signert på Valle fredag.Vålerenga har forhåpninger om at dette kan bidra til å få flere talenter til klubben.

Groruddalen, med sine 125 000 innbyggere, har de siste årene fostret mange spillere til Tippeligaen. Nå skal de åtte klubbene på Oslo Øst, med et A-lag som ligger i 2.divisjon, samarbeide tett med Vålerenga.

– Dette er en avtale vi har jobbet lenge med. Flott at dette nå kunne gå i orden. Vi håper avtalen vil vare i mange år, sier VIFs sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

Sju av dagens spillere i Vålerengas A-stall har spilt i klubber fra Groruddalen. GBK hadde tidligere et samarbeide med Lyn, men har nå valgt å komme seg tilbake til østkanten.

– Et samarbeid med Vålerenga har vært vårt ønske hele tiden, sier formann i GBK, Jan Fjelddalen.

– Vi skal være de beste i Norge på talentutvikling. Denne avtalen innebærer ikke at vi skal hente flere spillere fra Groruddalen hvert år. Det holder at vi henter én som kan hevde seg på A-laget, understreker Aalbu.

Hafslund, som generalsponsor for Vålerenga har bidratt med 225.000 kroner til det te samarbeidet. Midlene som gis skal gå uavkortet til dette arbeidet.